Thursday, February 24, 2011

❤cintakah itu???❤

ya tuhan...
andai masih diberi kesempatan padaku...
izin kan aku mencintainya......
namun bila waktu itu telah habis dengan nya....
biarkan cinta ini hidup untuk selama-lamanya.......

Kiranya masa itu dapat ku putarkan
Ingin ku hapuskan segalanya
Semua tentang kisah semalam
Yang bisa buat mengalir airmata..
Biar lebur berkecai hancur
Agar tiada tanda untuk dikenang kembali..

Kiranya sejarah dapat ku ubah
Ingin ku baiki kesan tinggalan duka terpalit
Retak, hancur sekeping hati
Oleh tangan-tangan yang kejam
Bersifat takwa namun busuk berlumpur
Menghilangkan rasa kepercayaan..
Membunuh semarak rasa cinta
Menghilang mesra kasih saudara
Menanam rasa benci tanpa sedar..

Kiranya api dendam ini dapat ditawar
Ingin aku basuh seluruh jiwa
Dengan sesuci siraman zikir munajat
Memutih kembali rasa kesakitan
Agar aku kembali pulih
Dari hasutan mimpi ngeri yang menyiksa
Yang sering mengejar saban waktu
Langsung terbawa di alam luar sedar..

Kiranya aku berikan rasa cinta tulus ikhlas,
Yang sering ku lakar dalam bicara tinta
Kadang ku sembunyi dalam lipatan kata
Kadang jua ku lindung balik senda gurau
Untuk kau selongkar dalam tersirat
Tanpa mengharap balasan simpati
Hanya untuk kau rasai hasil sentuhan
Mampukah kau genggam tuk setia?
Biar apa jua badai melanda
Walau kencang tiupan ribut
Yang mungkin satu masa
Kau dan aku tak betah untuk duduk bersama?
Kemungkinan apa yang kita idam
Tiada semua yang sempurna dan indah?

Bolehkah kau menerima seadanya?
Atau sudah jemukah kau untuk memandang ku?
Lalu melontar aku jauh dari sudut hati?

Kiranya kau tahu, segala resah ku berlalu
bila wajahmu menjenguk rasa.. mengintai dalam rahsia...❤

❤puisi buat sang kekasih❤

sekian lama kita bersama, 
harungi lautan asmara,
tak pernah henti untuk selalu mencintai,
berdua kita jalani,
kisah cinta yang penuh cerita,
suka dan duka,
telah kita lalui bersama,
aku sayang kamu,
aku cinta kamu,
bersandarlah dipelukku,
dan janganlah engkau ragu,
ku kan selalu menjaga mu hingga di ujung waktumu,
sayang,,
o0o0hh..
tataplah mataku,
dengarkanlah bibirku bicara,
terucap satu janji tuk mngikat kita selamanya...❤

Wednesday, February 23, 2011

♥adat sebuah kehidupan♥

assalamualaikum....
berbicara mengenai kehidupan xde siapa pun lepas dari dugaan cuma terpulang pd diri sndri mcm mn kita nak hadapi setiap masalah yang berlaku,,
setiap perhubungan ade masalah,,
terpulang pd keadaan msalah itu adalah besar atau kecil,,
kita yang mencorakkan kehidupan kita,,
begitula apabila kita menghadapinya juga terpulang pd kita menggunakan cara apa untk mhadapinya,
sebagai insan yang hina yang menumpang bumi ciptaan ALLAH untk berpijak kita harus mensyukuri apa shj yang kita perolehi,,
kerana segala yang kita rasakan adalah nikmat dr tuhan yang ESA..
tiada siapa tahu apa yang sebenarnya yang kita rasa..
tiada siapa tahu apa yang sebenarnya yang kita penah lalui,,
dan tiada siapa yang mampu memahami sepenuhnya apa yang telah kita hadapi,
kerana hanya kita yang tahu bahawa kita mengalaminya dan menghadapinya,,
setabah mungkin kita harus mengharungi semua yang berlaku dan menghargai semua nikmat yang dberikan sama ada ia baik atau buruk,,

Friday, February 18, 2011

♥bila bosan+boring=sanring♥

mlm ni sgt2 boring2,, orked xtahu nape sgt boring mlm ni,, semua xkena,, xnak dggu sape2 tapi boring lak,, bila ade org cri xsuke,, tapi lps tu boring lak lah,, haaiisshh xtahu ape y xkena! sgt2 xtahu kenape y orked rs cuma bosan n boring! xde pape nk wt n xde pape y menarik minat~ ape nak wat ni!! nk update blog pun cam xde ape2 idea bernas nk kgsi.. huhuhu korg mesti xrs ape orked sdg rs kan,, aaiiihh,, ngeluh2.... tu je la dr td.. ape la nk wt ek.. ade je eseyment tp group punyer,, group pun ade kje masing2,, xkn nk sndri kot,, adess,, nty time dorg nk wt mesti sy lak bz,, adess,, nape bosan sgt ni,,, muka sengal sgt dh ni,,, xde ke sape2 y menarik perhatian ni dtg n buat sumting dgn sy!! aduhai,, xtahu dh nak luah cmne rs boring sgt2 ni,,

wuuuaaaa!!!!!!!!! orked rindu telatah mereka,, anak2ku!!! emmmm xlama lg tmbh lg sorg anak orked,, bln 9 ni ckup 5 org anak orked,, bhgianyer,, xsbr rsnyer..!! huwwaaa! sgt boring hgga rindu mereka sgt2!!! aduhai!!! mcm mane ni...... xtahu ape nak wat dh,, 
hahahaha hidup gelap gelita umpama dressup orked tuuu!! olz orked xtahu nk mngarut ape dh,, k tata~~ =)