Thursday, March 31, 2011

*❤*doa buat pujaan hati*❤*

pujaan hatiku,,,
di sini aku berdoa sepenuh hati,,
seikhlas nuraniku,,
pujaan hatiku,,
tuhan temukan kau dan aku mungkin penuh hikmah,,
aku redha dan pasrah atas pertemuan kita,,
namun pujaan hatiku,,
tdk sekali aku sesali perhubungan kita,,
seharusnya engkau mengerti pujaan hatiku,,
aku d sini menyampai doa buat dirimu,,
dengarlah PUJAAN HATIKU!! 
setiap langkah hdupmu jgn kau persiakan dengan setetes zarah yang mbwa kmurkaan allah,,
pujaan hatiku,,
setiap hela nfs mu jgn kau biarkn drimu terhanyut godaan duniawi,,
pujaan hatiku,,
selama niat dhatimu hidup sempurnakan dgn keikhlasan,
pujaan hatiku,,
beringatlah kau tntg sgla rintangan hdup y perlu dhdpi dgn iman,
pujaan hatiku,,
kenanglah js org tua mu sebelum kau leka dgn dunia semata,
pujaan hatiku,,
sematkan dlm hatimu walau sekelumit cuma nilai taqwa pd ALLAH s.w.t.,,
pujaan hatiku,,
alunan suaraku yang tdk merdu n tdk lunak ini aku bisikkan penuh pnghrapan,,
berdoa pd tuhan agar DIA sentiasa memelihara hatimu dan menjagamu sepenuh perhatian agar kau tdk terlena dihanyut duniawi,,
pujaan hatiku,,
aku memanjatkan doa penuh keinsafan,,
pujaan hatiku,,
aku mahu kau hdup ddunia ini seiring dgn khndak tuhan,,
pujaan hatiku,,
dgrlah kekasihku,,
pujaan hatiku,,
hdir chy iman bukan yang kita cari,,
tapi itulah yang dtg dgn sendri setelah kita dekat dgnNYA y ESA,,
pujaan hatiku,,
maka dgrlah bersma doaku ini...
"ya ALLAH kau lindunglh hatinya kau lindunglh hubgn ini,kau puputlah kasih sejati yang hdrnya pd mu terlebih dhulu,,ya ALLAH kau sempurnakanla segala lafaz dr bibirnya kau bukakanlah segala ruang keikhlasan darinya,,ya ALLAH kau berikan la himpunan kemesraan yang dtg dr redha MU.. ya ALLAH berlindung bermesra berkaseh bersma bermohon hanya pd redhaMU hanya pd rahmatMU.. ya ALLAH jdkn dy pemimpin rmhtgga yang terciptanya sepertimana layak aku menerimanya.." *❤*

Friday, March 25, 2011

❤sejuk~~

sgt sejuk,, nk siapkn eseyment pun xde smgt,, duk jeling2 je katil kt sebelah,, hehehek,, lgi2 rumet xde balik kg lagila rs sgt2 sunyi,, sgt2 buhsan,, sbr yer yan,,, hehehehe.. mau nyer tido jgk kunk! hakhak xley jgk nk tido cz br bgn kul 1 td,, hr jumaat tdo je la kjenyer,, huhuhu,, kalaula.................. huuurrmmmmm duk pakai buah kalau je dr dlu,, tapi hasilnyer?? takdak.. hato0i~ smpai bila nk ceni,, xtahu nk wt pe2,, kdg2 nk post2 byk kt blog pun mls jgk,, cz xsmgt nk hadap laptop,, dlu ms sekolah kan eksaited giler nk rs stdy pakai laptop,hambek ko! dh duk univ ni bru 4 sem pakai laptop dh jemu giler2!! hahahhaha lumrah la manusia cpt jemu dgn ape yang mereka miliki,, heisshh... syukur dlu la makcik,, hahaha dh tu memang dh jemu duk pgg laptop ni,, tapi time memerlukan amt2 bguna gak laptop ni,, hehehehe ape yang bguna????? tgk muvie la,, hahahah snap pic,, hahaha ekeleyh xley blaa ahh tgk muvie konon,, au x,, tgk muvie pn dh xde prasaan dh.. boring o0ii hdup mcm ni,,rs nak je jalan2 smbil pndg baby2 yang berlari2 maen ptg.. OMG????? what baby? heish pelik je bunyinyer makcik ni kan,, hahhaha anyway jujur mang sgt suke pd baby!! sgt2!! xau knp! love baby damn much!  ❤ hahaha suke xsuke lau nmpk anak org duk dukung mang wajib tgn ni gatal2 nk cubet anak org tu,, setakat ni xde lg lah mak ayah bdk tu kjr cz mrh cubet anak dy,, even anak dy nanges kena cubet dgn i pun dorg xpenh mrh,, 0ohh bhgianyer!! BABY!! i NEED u olz! haha merepek ape entah seru anak sape la kan,, for sure eseyment kena siapkan jgk walau mcm mn pun! smgt xsmgt HARUS! eh silap,, WAJIB! hahaha well xtahu la ape yang xkena dgn diri sndri sebab msh trsa ade sesuatu yang belum djumpai dlm hdup n bnda tu seolah sdg berkata2 y i have to search it in my life,, it is s00o0o0 important! tapi xthu ape kah itu,, jodoh? keje? bnda bsft rohani atau jasmani,, nyata atau maya.. pointless! hurrmm what eva! ape pun bhgia dgn khdpn skrg,, alhamdulillah,, setakat ni masih rs sgla mslh y dtg dpt dseleasaikan dan boleh djdkn kemanisan dlm memori hdup.. get ready for the new session of life dlm 2 3 tahun lg,, bgelar milik seseorg dan mneruskn edisi khdpn yang baru sekaligus ujian paling berat dlm mencari ruang untuk lulus peringkat hdup didunia,, walaupun sedar dh byk peringkat sebelum ni y gagal dlm hdup.. tapi tuhan sntiasa mnrm hmbanyer dgn azam yang baru,, sedikit sebanyak sejarah hdup menjadi dri kita mencari kesederhanaan dlm hdup.. o0pzz fokus! KESEDERHANAAN oke? bukan KESEMPURNAAN..lain tu,, jauh sgt bezanyer,, mengharapkn kesempurnaan jauh dr etika seorg manusia,, sebab xsemua manusia sempurna tapi seorg manusia yang sentiasa mencari kekurangan n memperbaiki xmustahil dy mencapai tahap sempurna dlm konteks sederhana. hahaha sdh mula pening dgn ayt sy bukan??? bc ianyaa berulang kali pasti korang fhm mksd sy,, JGN TERLALU MENGHARAP YANG TERLALU SEMPURNAAN BILA UNTUK BERSEDERHANA PUN KITA XMAMPU! got it dear readerz?? hurrmm sgt sejuk!!!! suasana seperti mau hjn!! mata sdh dthap shut down tapi jari menekan buatang hibernate je,, kuikuikui ape kejadahnyer makcik ni, hahaha what eva..  ❤ entah la berpinar biji mata ni bila pandang katil! hahaa emm so olz! plzz sy kena siapkn eseyment dlu.. got that this session for CORETCARUTSIORKED! eh2 jap2 xmasuk bab mencarut la oke?! hahaha lex ahh chill! bru je bergelar manusia dwsa dh lemah! bgun makcik! bangun! hahah br lps tahap remaja dh lgkh alam dwsa ni pandai la atur ms depan oke? ... olz!!! got to leave here! bubye!!!! =)