Sunday, November 25, 2012

some precious one



assalamualaikum w.b.t..


Semalam terjumpa satu video kahwin seorang wanita yang tersohor melalui blognya suatu ketika dahulu yang diangkat sebagai blog pilihan di malaysia.. video kahwin yang menyebabkan airmata ni menitis tanpa disedari. ok scene yang membuatkan orked menitiskan airmata adalah scene semasa lafaz sakinah antara beliau dan ibu beliau. sangat menyayat hati. tersedu-sedu dia baca lafaz tu. baru tahu begitu rupanya lafaz sakinah. tiba-tiba terfikir habis orang yang dah tiada ibu macam saya ni tak payah buat lafaz sakinah lah ek nanti? huhu no komen. takpelah sekarang cuma nak kongsi video menarik ni. harap semua orang manghayati part lafaz sakinah antara ibu dan anaknya nanti.




ya, irine nadia marcello atau fakhrine nadia binti hj abdul rahim.(boleh tekan nama dia kalau nak ke blog irine ni) majlis perkahwinan yang sederhana dan sangat sweet. mas kahwinnya pun tak mahal sangat taw.(nak tahu berapa tengoklah video ni,hehe) bagus pasangan dua orang ni. mereka kenal dari FB kata si amirul ni lah. irine pulak cakap perkenalan dan pertemuan yang mengikat mereka bersama ni berlaku dengan cepat dan pantas. alhamdulillah jodoh mereka. sebenarnya orked mula mengenali si adeq irine yang comel dan sweet ni dari blog abangnya aizul marcello.(boleh tekan kat nama dia kalau nak ke blog si aizul ni) entah macam mana boleh jumpa blog aizul dan mula mengenali insan kreatif ni pun orked tak pasti sangat(tapi rasanya orked tahu,biarlah rahsia hehehe) ushaa pi ushaa mai hah jumpa tentang irine ni masa si aizul post entry dekat blog dia tentang dia dan adiknya terpilih sebagai blog pilihan di malaysia.(apa entah nama contest tu dh lupa) kat situ lah bermulanya langkah mengenali dua beradik yang sangat sweet ni. irine memang seorang perempuan idaman semua lelaki tak mustahil nape hubby dia cepat-cepat pinang dia jadikan isteri. sangat cantik sangat baik dan you oll nak tahu tak suara irine sangatlah manja. tengok dan dengar suara irine dalam video di atas dan video kedua yang akan orked post kat bawah ni nanti. irine ni antara idola wanita-wanita diluar sana yang menamatkan zaman bujangnya pada usia sangat muda dan you want to know something yang sangat bertuahnya cik kak sorang ni apa tak? dia dah pregnant pun lepas hampir  4 bulan kahwin. alhamdulillah rezeki dan jodoh dia memang diberkati tuhan. kita doakan beliau dan suami bahagia selamanya, amin... jum tengok video majlis persandingan irine dan amirul pula.





sweet kan? diorang ni memang serasi taw. i wish i could know her closely. hehe berangan jelah kan.. lepas satu satu nak kenal orang, sapa lah orked kan. tak pelah kalau tak dapat mengenali pun mendoakan dia supaya dalam rahmat allah selalu. sapa tak nak rasa kahwin awal dapat jodoh yang baik dapat baby cepat lak tu semua yang diatur tuhan untuk dia sangat cantik. setiap ketentuan tuhan pasti ada hikmah kan. kita kena bersyukur walau apa pun ketentuan untuk kita pula. nak gosip sikit ley tak?? hehe nak tahu tak awek abang irine pun boleh tahan taw. lynda roslan, ha yes! lynda roslan yang berlakon dalam citer RAWAN tu. huhu sangatlah lawa. diorang dah bertunang beberapa bulan yang lalu. entah lah bila majlis kahwin beliau berdua pula. kita tunggu. hehe boleh buka blog aizul kalau nak tengok sapa awek dia taw. hehe setakat yang orked duk ushaa awek dia owner kot kat RADIUSITE web site butik muslimah(tudung macam-macam jenis ada habaq hangg!) silakanlah mengenali insan istimewa yang punya karakter positif ini.. hehehe sekurang-kurang jadikan semangat untuk kita pula meneruskan hidup kita tak salah kan? huhuhu  oke selit sikit lah kan tentang abang dia dan tunang abang dia. balik pada cerita asal pasal irine, memang sangat bahagia bergelar insan bernama irine ni taw. mak ayah lak sporting sangat bagi kahwin muda kalau mak ayah kita jenuh kena bebel kan.. hehe sebenarnya mak dan ayah masing-masing tahu kemampuan anak-anak mereka jadi betulkan diri berubah ke arah masa depan insya allah segalanya mudah dan dirahmati, amin.. oke lah korang mesti nak layan video-video kat atas ni kan. orked berhenti disini. wassalam.. 





“Mencari yang halal adalah fardu atas setiap muslim” 
(Riwayat Ibnu Abdil Bar dari Ibnu Mas’ud)




n u r a s y r a n e e ibrahim|ciknur

2 comments:

  1. cik kak, hehehe irine nadia dah ade baby lam peyut dia.. hehe mesti lawa kan..

    sabar, semoga arwah Ummi yanie ditempatkan dikalangan orang yang beriman.. Al-fatihah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe haah dy dh pegnant taw... pray the best for her kayhh.. such the precious one kan???? termakasih ika untuk doa ika buat arwah mami yane.. al-fatihah.. sobsobsob

      Delete