Thursday, November 1, 2012

❝ menuju jalan kembali ❞

assalamualaikum w.b.t..

wah..... tajuk xley tahan ❝ menuju jalan kembali ❞ 
hehehe bukan ape pon..
maksudnyer kembali ke sekolah.. haha
kena p kelas lagi.. kena bangun awal pagi lagi..
hurmm xsuka sgtt..
sebab orked kuat tido.. (mengaku kelemahan diri)
xpe la.. disini tempatnya mencari masa hadapan..
disini tempatnya penentu rezeki..
menuntut ilmu itu satu jihad kan..
sabar je la walaupun sgt2 malas..
dgn malas blm tentu blh senang,dgn malas blm tentu blh kenyang..
dan dgn malas blm tentu blh bahagia..
kannnnn... (cewah ckp mcm something jerrkk)
ape pun dalam hidup ni kita perlu buat yang terbaik 
walaupun kita bukan asalnya dalam kalangan yang terbaik..
semua manusia dilahirkan asalnya kosong..
corak yang terbentuk bdsrkan plihan jalan hidup masing2.. hari ni.. dh balik semula ke UUM
hbs sudah cuti untuk ry haji..
fokus dialihkan kembali pada kuliah dan assignment2 yang bertimbun..
tergolek2 dtg tergedek2 minta disiapkan..
gedik sungguh sesuatu y bernama assignment..hahaha
bukan main lg melaram nak balik UUM
mcm nak g dinner..haha
tapi muka tak makeup sgt sebab tahu mata suka gatal2 nanti comot habis celak mata 



padahal nk angkut beg punya berat (isi botol budu 4 botol btl kicap saiz xxxl 1botol..hahaha)
pastu merangkak2 pulak naik ferri..
fuhhh punya ramai org hari ni naik feri..
sampai je atas jeti tiba2 sesak nafas..
dh mula panik..
nak minta tlg sape ats feri tu xkenal sape.. adoi.. istighfar pjg tadi..
dari p.pinang->btworth->a.setar->UUM
sepanjang perjalanan penuh dgn manusia berasak2 
menambahkan lagi tenat keadaan yang sedia sakit secara tiba2 tadi..haha
sampai je bilik alhamdulillah dh okay..
tgk je bilik yang dh dikemas rapi sebelum balik hari tu
wat jiwa jd tenang.. 
sebab tu beria nak kemas bilik sblm balik hr tu
sebab tahu keadaan bila sampai bilik memg penat..
mata kalau jamu dgn permandangan indah hilang sikit penat tu..
terima kasih kak long dan keluarga untuk cuti raya haji kali ni.. heee
emm jum2 nak rehat sekejap sebelum melangkah kaki ke tasik UUM..
tu lah hobi sejak menjadi penghuni UUM
kat tasik tu menyimpan segala cerita hidup ni..
tempat ms susah senang suka ataupun sedih... (walaupun tasik tu dh tak cantik..hehe)
thanx bg yang sudi menelaah blog ni sekejap.. 
wassalam... 


n u r a s y r a n e e ibrahim|ciknur

No comments:

Post a Comment